Buitenspeeldag

Achtergrond

De Buitenspeeldag is de jaarlijkse dag waarop ‘het recht op (buiten)spelen’ gevierd wordt. Tegelijk wil de Buitenspeeldag herinneren aan de noodzaak om buitenspeelmogelijkheden te (blijven) voorzien over heel Vlaanderen. Spelen is namelijk meer dan een fijn tijdverdrijf voor kinderen: het vraagt heel wat van hen, en juist dat maakt het voor kinderen zo waardevol. Voor later, maar zeker ook voor nu!

Elk jaar staat de eerste woensdag na de paasvakantie volledig in teken van buiten spelen. Dit jaar valt deze dag op woensdag 21 april 2021!

Buitenspeeldag 2021

Corona is in 2021 nog steeds in het land, dus voorzien we ook voor deze editie een waardevol alternatief met buitenspeelpakketten en speelborden op 14 buurtpleintjes.

Kortom, kom op woensdag 21 april massaal naar buiten en beleef fantastische avonturen in jouw in jouw tuin, straat, wijk en buurtplein! Er zal genoeg te beleven zijn in jouw eigen omgeving samen met je veilige bubbel.

Buitenspeelpakketten bestellen kan helaas niet meer. Maar hieronder vind je een overzicht met directe links naar de spelmaterialen uit de pakketten. Je kan deze spelmaterialen zelf uitprinten en op woensdag 21 april mee aan de slag gaan.

Speelborden op 14 buurtpleinen

Vanaf woensdag 21 april zullen er op 14 buurtpleinen in Lochristi ook speelborden staan. Op deze borden kan je allerlei tips terug vinden om spelen in jouw buurt nog leuker, unieker en vernieuwender te maken. En extra goed nieuws: deze borden zullen na de buitenspeeldag nog even blijven staan. Een reden te meer om elke dag buiten te gaan spelen!

Deze borden zullen terug te vinden zijn op volgende locaties:

 • Lochristi
  Orphanimo!!, Bijlokelaan, Populierenhof, Acacialaan, Lobos, Langenakkerlaan, Kouter, Smetsakkers & Terreinen KLJ Hijfte meisjes
 • Beervelde
  Pastorietuin Beervelde
 • Zeveneken
  Bonnebos
 • Zaffelare
  Sporthal Zaffelare, Moleneinde en Dijkgracht

Vind hier een overzichtskaart van de buurtpleinen met speelbord of bekijk onze digitale kaart.

Heb je leuke foto’s die je graag met ons wenst te delen? Gebruik dan zeker #buitenspeeldaglochristi op de sociale media of stuur jouw foto’s naar buitenspeeldag@lochristi.be .

We wensen jullie énorm veel speelplezier & vergeet niet: Goe gespeeld is half gewonnen!

Vraag je speelstraat aan!
In de zomer kan je jouw straat verkeersvrij maken zodat je met kinderen uit de buurt gewoon op straat kan spelen!
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie