Lumi

Lumi is een opvang- en infolijn voor iedereen die met vragen zit rond gender en seksuele voorkeur. Je kan er informatie vragen en/of je verhaal doen. De organisatie werkt met vrijwilligers die luisteren naar de jongeren.

De 4 pijlers van Lumi:

 1. Lumi is voor iedereen met vragen over gender en seksuele voorkeur.
  Iedereen is welkom. We werken in het Nederlands, maar hanteren voor de rest geen beperkingen. Ben je jong, of net niet? Er zijn bij ons geen beperkingen op leeftijd. Ook op andere vlakken zijn we open voor iedereen. Zolang je een vraag of verhaal hebt over gender of seksuele voorkeur ben je op de juiste plek.
 2. Lumi is een luisterend oor en informatiekanaal.
  Overweeg je een coming-out? Vermoed je dat je niet in een van de M/V hokjes past? Ben je verliefd op je beste vriend? Of in paniek want nog nooit verliefd? Wil je weten hoe je je als vrouw-vrouwkoppel beschermt tegen soa’s en hiv of hoe veilig het is om seks te hebben met een hiv+ partner als die medicatie neemt? Wil je weten wat je als transgender kan doen tegen discriminatie? Zoek je hoe het wettelijk zit als drie mensen samen een kind willen opvoeden? Vraag je je af of er ook andere labels zijn voor iemand zoals jou? Of wil je net geen label? Weet je het even niet meer? Ben je een ouder, leerkracht, vriend of partner en zit je met vragen, dan ben je bij ons op je plek.
 3. Lumi is een veilige plaats om te spreken over discriminatie.
  • Werd je gediscrimineerd omwille van je seksuele oriëntatie? Meld het. Dat kan rechtstreeks bij ons. We werken samen met Unia om dat mogelijk te maken.
  • Werd je gediscrimineerd op basis van je genderexpressie of -identiteit? Je kan je verhaal bij ons kwijt. Ook die discriminatie kan je melden bij ons. Daarvoor werken we samen met het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en hebben we contact met de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst.
 4. Lumi is helemaal anoniem, gratis en luistert zonder vooroordelen.
  Lumi heeft niet op alles een antwoord maar we luisteren anoniem en vertrouwelijk en voelen en denken met je mee.
  Contacteer ons via telefoon, chat of mail.
  Onze vrijwilligers luisteren anoniem, gratis en zonder vooroordelen.

Meer informatie vind je op de website.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie