Joeplazomer 2023

Vragen en antwoorden, zomer 2023 (update 11 januari).

Corona is een beetje naar de achtergrond verdwenen en daarom organiseren we de speelpleinwerking opnieuw zoals in zomer 2019 en alle zomers daarvoor = zonder inschrijven voor een speelpleindag. Joepie!

Hoe gaat dat dan? Je maakt een account aan op de gemeentelijke webshop. Het gemakkelijkste is dat je dat doet op naam van de ouder en dan het kind toevoegt als gezinslid, bij de account van de ouder. Op die manier kunnen wij, als het kind op bezoek komt op Joepla, aan de poort de naam vragen en het als aanwezig aanklikken, elke keer als het aan onze poort verschijnt. Je moet dus niet op voorhand inschrijven, gewoon een account aanmaken. Op het einde van de zomer versturen wij via e-mail een factuur, met daarop de speelpleindagen dat het kind bij ons langskwam.

Let op: je moet wel inschrijven voor combinaties (Joeplakamp + speelpleinmiddag, sportkamp + speelpleinmiddag, kinderopvang + speelpleinmiddag), voor uitstappen en als kinderen extra aandacht nodig hebben. Inschrijvingen voor Joeplakampen en kampen van de sportdienst zijn al in maart gestart, inschrijvingen voor Ferm starten op maandag 24 april (20u), inschrijvingen voor de inclusieve werking kunnen t.e.m. 10 juni.

Mijn kind is ziek, wat nu?

We vragen om kinderen die echt ziek zijn, thuis te houden.

Moet ik op voorhand inschrijven?

Die vraag werd beantwoord in de tekst bovenaan ;).

Moet ik wel op voorhand inschrijven als ik via Ferm kom?

Je moet bij Ferm inschrijven voor het opvanggedeelte van hen, maar je moet niet inschrijven voor een namiddag op het speelplein. Combineren met Ferm kan je op drie manieren doen. Optie 1: je kiest voor vooropvang, voor een Joeplakamp. Dan moet je wel inschrijven voor dat specifieke Joeplakamp en daarin zitten de speelpleindagen al verweven. Optie 2: je kiest voor een halve dag (voormiddag) Ferm en een halve dag (namiddag) Joepla. In dat geval moet je niet inschrijven voor de namiddag op het speelplein, wij krijgen de namen van Ferm doorgespeeld en houden plaatsen vrij voor alle kinderen die de combinatie maken. Optie 3: je kiest voor na-opvang. Je brengt je kind zelf tussen 13u en 13.30u naar het speelplein en je zorgt ervoor dat het kind een account heeft op de gemeentelijke webshop. We werken niet met inschrijvingen op voorhand, dus je komt zoals alle kinderen aanmelden aan de poort. Wij klikken het kind aan als aanwezig op die dag en 's avonds schuift het kind door richting na-opvang bij Ferm.

Is er een grondplan?

Er is geen grondplan, want we werken niet meer met duizend ingangen :).
De kleuters gebruiken de ingang van de kleuterschool, zowel bij start als bij einde.
De middengroep en de tieners gebruiken de ingang rechts naast de bib, zowel bij start als bij einde.

Gaat de OPEN SPEELPLEINDAG door?

Jazeker! Op vrijdag 7 juli zet het speelplein z’n poorten wagenwijd open, van 13u tot 17u. Alle ouders zijn die dag meer dan welkom om onze werking van dichtbij te bekijken. Maak er een familie uitstap van, kom picknicken, spreek af met bevriende mama’s en papa’s, zet u enkele uurtjes op ons terras en geniet samen met de kinderen van ons paradijsje. De ingang is die dag doorlopend open.

Heb ik een login nodig op gemeentelijke webshop?

Kinderen die naar het speelplein komen hebben een login nodig. Maak op voorhand per gezinslid een login aan via onze gemeentelijke webshop www.lochristi.be/activiteiten.

Kunnen jullie volzet zijn?

In theorie kan dat, maar in de praktijk is dat nog nooit gebeurd. Wij hebben dagelijks gemiddeld 30 animatoren op het terrein staan, waardoor er, volgens cijfers van onze koepel, zo'n 450 kinderen bij ons terecht kunnen. Gemiddeld komen er zo'n 280 kinderen bij ons spelen, dus we hebben zeer veel ruimte over. De voorbije 20 jaar viel het nog maar 3 keer voor dat we 400 kinderen of meer op bezoek kregen. We weten wanneer de drukste dagen vallen en voorzien dan sowieso wel wat extra animatoren.

Tot wanneer kan ik inschrijven?

Die vraag werd beantwoord in de tekst bovenaan ;).

Werken jullie met bubbels?

Neen! Voor kleuters (4-6j) en tieners (12-15j) organiseren we aangepaste activiteiten, met aparte begeleiding, maar van bubbels is geen sprake meer. Chance! :)

Hoe pakken jullie de kleuterwerking aan?

Kinderen met geboortejaar 2019 en 2018 horen bij de kleuters. Kinderen met geboortejaar 2017 krijgen de keuze tussen kleuters / middengroep. Die keuze kan aan de poort gemaakt worden.

Zijn er momenten waarop er mondmaskers gedragen moeten worden?

Wij gaan ervan uit van niet, maar we moeten nog even afwachten wat regels voor busvervoer zullen zijn in juli en augustus.

Wat met hygiënemaatregelen?

Handen wassen, hoesten in de elleboog, niezen in een papieren zakdoek: dat blijft interessant, ook als er geen pandemie is.

Wat met busvervoer?

Iedereen die dat wilt kan opnieuw met de Joeplabus naar het speeplein of terug naar huis. Het busvervoer verloopt normaal, zonder bubbels. Wij gaan ervan uit dat je op de bus geen mondmasker moet dragen, maar we wachten nog even af wat regels voor busvervoer zullen zijn in juli en augustus.

Moeten kinderen die zijn ingeschreven voor de combinatie met Ferm Kinderopvang apart inschrijven voor de namiddag op Joepla?

Voor de combinatie met Ferm moet je op voorhand inschrijven bij Ferm, voor de namiddag op het speelplein niet. Meer info over die combinatie vind je hier.

Moeten kinderen die zijn ingeschreven voor een sportkamp in de voormiddag apart inschrijven voor de namiddag op Joepla?

Voor de combinatie met een sportkamp van de sportdienst moet je op voorhand inschrijven bij de sportdienst. Als je de namiddag op het speelplein erbij wilt, dan kan je dat bij het inschrijven bij hen apart aanduiden. Meer info over die combinatie vind je hier.

Moeten kinderen die zijn ingeschreven via het inclusietraject apart inschrijven voor de speelpleinnamiddag?

Kinderen ingeschreven via het inclusietraject geven hun dagen door via mail naar speelpleinjoepla@lochristi.be. Dat kan t.e.m. 10 juni.

Gaan de uitstappen (zee, pretpark, zwembad, …) deze zomer door?

Alle uitstappen voor zomer 2023 gaan door. Je kan ze hier bekijken.

Gaat de mobiele speelpleinwerking door?

Onze mobiele speelpleinwerking gaat door! Door de centrale ligging van Joepla vinden kinderen uit een aantal wijken moeilijk de weg naar het speelplein. Die kinderen willen we enthousiast maken voor het speelplein, door hen in de eigen buurt op te zoeken en te animeren.

Op woensdagen 5, 12, 19, 26 juli en 2, 9, 16, 23 augustus bezoeken we telkens een andere wijk. We verklappen enkele weken op voorhand welk pleintje we zullen bezoeken. Hopelijk scoren we deze zomer bij jullie in de wijk. Tring tring, tuut tuut, Joepla komt eraan.

Kan ik mijn kind vroeger komen ophalen?

Vroeger ophalen of later toekomen kan niet omdat dit extra organisatie betekent. We vragen om onze uren (start tussen 13u en 13.30u / einde om 17u) te respecteren.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie