Joeplazomer 2023

Vragen en antwoorden, zomer 2023 (update 30 maart).

In 2023 zal de speelpleinzomer georganiseerd worden zoals in zomer 2022 en alle zomers voor 2019 = zonder inschrijvingen voor een speelpleindag. Joepie!

Hoe gaat dat dan?
Kinderen die naar het speelplein komen hebben een login nodig. Maak op voorhand op naam van de ouder een login aan op de gemeentelijke webshop en voeg elk gezinslid toe aan het account. Surf voor de volledige inschrijvingsprocedure naar lochristi.be/onlineinschrijven. Je moet niet op voorhand inschrijven voor een speelpleindag, je komt ’s middags naar de poort en aan de hand van de login kunnen we de kinderen vlot registreren.

Let op, je moet wel op voorhand inschrijven voor volgende zaken:

  • Een Joeplakamp, waarbij kinderen in de voormiddag een kampje van het speelplein volgen en ’s middags naar het speelplein doorschuiven.
  • De samenwerking met sportdienst, waarbij kinderen in de voormiddag een kampje van de sportdienst volgen en ’s middags naar het speelplein doorschuiven.
  • De samenwerking met Ferm Kinderopvang, waarbij Ferm kinderen in de voormiddag opvangt in GBS Lochristi en ’s middags de kinderen naar het speelplein doorschuift.
  • De uitstappen die we op donderdagen voorzien voor kleuters, middengroep en tieners.
  • De inclusieve werking, waarbij we extra aandacht geven aan kinderen met een handicap (t.e.m. 10 juni).

Zijn kinderen die niet in Lochristi wonen welkom?

Zeker en vast. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Mijn kind is ziek, wat nu?

We vragen om kinderen die echt ziek zijn, thuis te houden.

Moet ik op voorhand inschrijven?

Die vraag werd beantwoord in de tekst bovenaan ;).

Moet ik wel op voorhand inschrijven als ik via Ferm kom?

Je moet bij Ferm inschrijven voor het opvanggedeelte van hen, maar je moet niet inschrijven voor een namiddag op het speelplein. Combineren met Ferm kan je op drie manieren doen. Optie 1: je kiest voor vooropvang, voor een Joeplakamp. Dan moet je wel inschrijven voor dat specifieke Joeplakamp en daarin zitten de speelpleindagen al verweven. Optie 2: je kiest voor een halve dag (voormiddag) Ferm en een halve dag (namiddag) Joepla. In dat geval moet je niet inschrijven voor de namiddag op het speelplein, wij krijgen de namen van Ferm doorgespeeld en houden plaatsen vrij voor alle kinderen die de combinatie maken. Optie 3: je kiest voor na-opvang. Je brengt je kind zelf tussen 13u en 13.30u naar het speelplein en je zorgt ervoor dat het kind een account heeft op de gemeentelijke webshop. We werken niet met inschrijvingen op voorhand, dus je komt zoals alle kinderen aanmelden aan de poort. Wij klikken het kind aan als aanwezig op die dag en 's avonds schuift het kind door richting na-opvang bij Ferm.

Moet ik aan de poort betalen?

Speelplein Joepla werkt cashloos.

  • Voor Joeplakampen of sportkampen in combinatie met een namiddag op het speelplein en voor uitstappen schrijf je op voorhand in via de gemeentelijke webshop en betaal je onmiddellijk online.
  • Voor de samenwerking met Ferm Kinderopvang schrijf je op voorhand in via Ferm. Ferm stuurt na de zomer een factuur voor het gedeelte in de voormiddag en Joepla eentje voor het gedeelte in de namiddag.
  • Als je enkel namiddagen naar het speelplein komt, zonder combinatie, dan krijg je eind augustus een factuur met daarop alle speelpleindagen dat jouw kind deelnam.

Kan ik mijn UiTPAS gebruiken?

Je kan bij deelname aan speelplein Joepla punten sparen op je UiTPAS. Nog geen UiTPAS? Alle info over deze spaarkaart met tal van omruilvoordelen vind je via lochristi.be/uitpas.

UiTPAS met kansentarief
Heb je een UiTPAS regio Gent met kansentarief, dan kan je niet alleen punten sparen maar krijg je ook meteen een korting van 80% op deelname aan je vrijetijdsactiviteiten. De UiTPAS met kansentarief kost 1 euro i.p.v. 5 euro. Een UiTPAS met kansentarief vraag je aan in het Sociaal Huis.

Is er een grondplan?

Er is geen grondplan, want we werken niet meer met duizend ingangen :).
De kleuters gebruiken de ingang van de kleuterschool, zowel bij start als bij einde.
De middengroep en de tieners gebruiken de ingang rechts naast de bib, zowel bij start als bij einde.

Gaat de OPEN SPEELPLEINDAG door?

Jazeker! Op vrijdag 7 juli zet het speelplein z’n poorten wagenwijd open, van 13u tot 17u. Alle ouders zijn die dag meer dan welkom om onze werking van dichtbij te bekijken. Maak er een familie uitstap van, kom picknicken, spreek af met bevriende mama’s en papa’s, zet u enkele uurtjes op ons terras en geniet samen met de kinderen van ons paradijsje. De ingang is die dag doorlopend open.

Kunnen jullie volzet zijn?

In theorie kan dat, maar in de praktijk is dat nog nooit gebeurd. Wij hebben dagelijks gemiddeld 30 animatoren op het terrein staan, waardoor er, volgens cijfers van onze koepel, zo'n 450 kinderen bij ons terecht kunnen. Gemiddeld komen er zo'n 250 kinderen bij ons spelen, dus we hebben zeer veel ruimte over. De voorbije 20 jaar viel het nog maar 3 keer voor dat we 400 kinderen of meer op bezoek kregen. We weten wanneer de drukste dagen vallen en voorzien dan sowieso wel wat extra animatoren.

Werken jullie met bubbels?

Neen! Voor kleuters (4-6j) en tieners (12-15j) organiseren we aangepaste activiteiten, met aparte begeleiding, maar van bubbels is geen sprake meer. Chance! :)

Hoe pakken jullie de kleuterwerking aan?

Kinderen met geboortejaar 2019 en 2018 horen bij de kleuters. Kinderen met geboortejaar 2017 krijgen de keuze tussen kleuters / middengroep. Die keuze kan aan de poort gemaakt worden.

Wat met busvervoer?

Dat is een apart item op de website. Meer info daarover vind je hier.

Moeten kinderen die zijn ingeschreven voor de combinatie met Ferm Kinderopvang apart inschrijven voor de namiddag op Joepla?

Voor de combinatie met Ferm moet je op voorhand inschrijven bij Ferm, voor de namiddag op het speelplein niet. Meer info over die combinatie vind je hier.

Moeten kinderen die zijn ingeschreven voor een sportkamp in de voormiddag apart inschrijven voor de namiddag op Joepla?

Voor de combinatie met een sportkamp van de sportdienst moet je op voorhand inschrijven bij de sportdienst. Als je de namiddag op het speelplein erbij wilt, dan kan je dat bij het inschrijven bij hen apart aanduiden. Meer info over die combinatie vind je hier.

Moeten kinderen die zijn ingeschreven via het inclusietraject apart inschrijven voor de speelpleinnamiddag?

Kinderen ingeschreven via het inclusietraject geven hun dagen door via mail naar speelpleinjoepla@lochristi.be. Dat kan t.e.m. 10 juni. Meer info over onze inclusieve werking vind je hier.

Gaan de uitstappen (zee, pretpark, zwembad, …) deze zomer door?

Alle uitstappen voor zomer 2023 gaan door. Je kan ze hier bekijken.

Gaat de mobiele speelpleinwerking door?

Onze mobiele speelpleinwerking gaat door! Info over onze mobiele werking vind je hier.

Kan ik mijn kind vroeger komen ophalen?

Vroeger ophalen of later toekomen kan niet omdat dit extra organisatie betekent. We vragen om onze uren (start tussen 13u en 13.30u / einde om 17u) te respecteren.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie