Online Buitenspeeldag 2020

Op woensdag 22 april zou in heel Vlaanderen de jaarlijkse Buitenspeeldag plaatsvinden. De voorbije jaren stroomden een duizendtal kinderen, ouders en grootouders toe om op de terreinen van de jeugddienst te ravotten en samen buiten te spelen. Door de coronamaatregelen is een buitenspeeldag dit jaar onmogelijk.

Maar niet getreurd, want de jeugddienst van Lochristi heeft hier een online oplossing voor gevonden. Al sinds de start van de blijf-in-uw-kot-periode zorgt de Lootse jeugddienst dagelijks voor een leuk blijf-in-uw-kot speelmenu. In deze menu’s verzamelen ze - afgestemd per leeftijdscategorie - een heleboel impulsen rond allerlei thema’s zoals spelen, sporten en bewegen, school, lezen en cultuur, warme acties en taakjes in huis. Dit menu biedt een leidraad voor jeugd en ouders en helpt variatie en structuur te brengen in deze coronatijden.

Ook op woensdag 22 april, Buitenspeeldag, voorziet de jeugddienst opnieuw deze menu’s. Die dag staan ze volledig in het teken van buiten spelen. Vanaf 13u wordt elk uur een opdracht gepost op facebook voor de kleuters en kinderen van de lagere school. Uiteraard mag IEDEREEN deelnemen! Film of fotografeer jouw uitgevoerde opdracht en post deze als reactie op de post. Geen enkele opdracht mag binnen uitgevoerd worden! Een balkon, terras of tuin is prima, zolang het maar buiten is.

Elke speelvogel krijgt achteraf een Buitenspeeldag-bandje opgestuurd als herinnering aan deze speciale Buitenspeeldag-editie.

Heb je geen facebook maar wil je toch graag deelnemen? Dat kan! Hier zullen we, vanaf 13u tot 17u, ook elk uur de activiteit plaatsen. Nadien kan je jouw foto's, filmpjes... via mail versturen naar jeugd@lochristi.be en bezorgen wij jou ook een Buitenspeeldag-bandje.

OPDRACHTEN

 • 13u - Ballontennis 🎈
  Blaas een aantal ballonnen op en zoek een vliegenmepper. Zo kan je starten met tennissen! 🎾 Hou de ballon zo lang mogelijk omhoog of speel tegen mama/papa/broer/zus/... en kijk wie wint. 🎈 🎈 Heb je geen vliegenmepper? Gebruik dan je hand, je voet, een dvd-hoes… Ook de ballon kan je vervangen door een knuffel, een strandbal, een bal gemaakt van sokken 🧦
 • 14u - Kettingreactieβš™οΈ
  Een bal die tegen een steen duwt. ⚽ Die steen botst een stoel omver. πŸͺ‘ De stoel trekt aan een touwtje en er valt water naar beneden… dat noemen we een kettingreactie. πŸ”— Vandaag maken we dat zelf, in onze tuin of op ons terras. Vraag aan mama/papa/broer/zus/... om je te helpen bij het zoeken naar materiaal en het maken van de baan ⛓️. Hoe zotter, extremer, hoger, groter, … hoe liever, want op Buitenspeeldag kan dit allemaal! πŸ€“
 • 15u - XXL voetenschilderij πŸ–ŒοΈπŸ–οΈ
  Wat heb je nodig? Een heel groot stuk papier, zoals een A3 blad, bakpapier of een oud stuk stof. πŸ—’οΈ Ook verf heb je nodig! Leg je blad buiten, doe wat verf op je voeten, zeker je tenen goed insmeren, en verven maar! Ben jij een echte Picasso? Maak dan een schilderij voor al je gezinsleden! πŸ–ΌοΈ Heb je geen verf thuis? Maak dan zeker gebruik van stoepkrijt en de oprit/terras/...!🎨.
 • 16u - Insectenspeurtocht 🐜 πŸ€
  Hoeveel insecten kan jij vinden? 🐞 Ga in safari-stijl op avontuur in je tuin. πŸš™ Zoek zoveel mogelijk insecten en vink het lijstje af! πŸ•·οΈ Kan je niet printen? Teken dan eerst de insecten op het blad en ga dan op speurtocht! 🐜
  Surf naar: nl.pinterest.com/pin/307018899599394728/
 • 17u - Bouw een kamp met jeugdhuis Lodejo.βš’οΈ
  Maak een kamp waar Bob De Bouwer jaloers op zal zijn! πŸ‘·πŸ‘·‍♀‍ Gebruik alles dat je maar kan vinden: de tafel, dekens, lakens, kussens, stokken, takken, gezellige lampjes… βš’οΈ en bouw een kamp buiten. Maak er iets gezelligs van! 🎊 In de opmerkingen kan je ook de tips van jeugdhuis Lodejo terug vinden & ook hun win-actie!
  Surf naar: www.facebook.com/Lodejo/videos/861167301070001/


Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie