Week tegen Pesten - 5 tot 12 februari

Het is terug zover de Week tegen Pesten komt eraan! Deze gaat door van 5 februari tot 12 februari.

Elke dag zijn er verschillende kinderen die met een slecht gevoel naar school gaan omdat ze gepest worden. Dit blijft een groot probleem. Dus laten we dit samen aanpakken om te proberen om zoveel mogelijk gepest te stoppen. Pesten heeft ook een enorme invloed op de ontwikkeling van kinderen.

1 op de 3 kinderen zeggen dat ze niet goed in hun vel zitten. Daarnaast zijn er ook veel jongeren die kampen met psychische problemen. (Cyber)Pesten werd aangegeven als één van de factoren hiervoor. Pesten laat nu eenmaal sporen na in iemands leven.

De scholen en jeugddienst werken hier ook aan mee om het pesten tegen te gaan. Zo hebben de scholen van Lochristi elk een educatief pakket gekregen om in het vierde leerjaar met hun kinderen te werken rond pesten op een speelse manier.

Samen kunnen we het pesten stoppen! Spreek erover en help elkaar.

Heb je nog vragen rond pesten, twijfels of problemen? Praat erover met iemand uit je omgeving die je vertrouwt. Of praat met iemand via één van deze hulplijnen.

  • AWEL
    Luistert naar kinderen en jongeren. Bel, chat of mail met AWEL. Of lees en deel ervaringen met anderen.

  • WAT WAT
    WAT WAT is een platform die krachten van 70 verschillende organisaties bundelt. Deze organisaties willen jongeren informeren en toeleiden naar advies of hulp.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie